020-4221323

Kwaliteit, innovatie, delen; daar staan we voor!

Werkvormen.info

op zoek naar meer impact, vaart en variatie in je training? Op onze werkvormensite www.werkvormen.info staan bijna 300 werkvormen, oefeningen en energizers gratis voor je klaar. Tast toe!

meer

Scan op breinleren

Benieuwd of je training Breinproof is? Doe de Breinscan en zie direct of er winst te boeken valt. We zijn BCL-gecertificeerd, dus het is veilig!

meer

Toolbox

Vind de juiste werkvorm in dit onmisbare boek. Voor trainers én trainingsacteurs.

meer

Interactieve feedback

In deze animatie zie je hoe interactieve feedback werkt. Een specialisme van onze acteurs.

meer

KapokAcademy

Doorleren en ontwikkelen in Nederlands eerste Academy voor trainingsacteurs.
Tevens ons R&D platform.

meer

Nog meer inspiratie:

Avontuurdenken

meer

Innoveren doe je door uit bestaande kaders te breken. De workshop Avontuurdenken leert je om in elk probleem een kans te zien. We beloven dat je met minimaal één ECHT NIEUW IDEE de deur uit gaat.

Animatie

meer

Met een animatie prikkel je meerdere zintuigen tegelijk, waardoor de boodschap beter blijft hangen. Stuur bv een animatie als uitnodiging of leg de theorie van je training uit. Wij produceren de animatie, van scenario tot eindproduct.

Thema-workshops

meer

Je kunt erover lezen, je kunt erover praten, maar je kunt het ook zelf ervaren! In onze speedworkshops ervaar je hoe zit met zaken als Non-verbale communicatie, Presenteren, Status, Feedback, Leidinggeven of Interculturele communicatie. Onze regisseurs zijn experts op het gebied van Ervarend Leren.

Gedragscoach

meer

Dichter op de werkvloer kun je niet trainen. Op je eigen werkplek krijg je van een gedragscoach real time feedback op je communicatie. Jij mag kiezen: pas je de tips direct toe of laat je het nog even bezinken?

RET-regiemodel

meer

"Waarom doen we dat eigenlijk zo?" Of: "Wat weerhoudt ons om het anders te doen"? Met het RET-regiemodel onderzoek je de onderliggende overtuigingen die ervoor zorgen dat je iets wel of niet doet. De acteurs laten een bepaalde situatie zien en de deelnemers kunnen regieaanwijzingen geven. Verschillende overtuigingen mogen uitgeprobeerd worden om te zien wat het resultaat ervan is. Een werkvorm met een groot 'Aha!' gehalte.

Theater maken!

meer

Dé manier voor teamleden om elkaar eens op een hele andere manier mee te maken! Ze maken samen een theaterstuk, doen de Lama's na, schieten een filmpje of schrijven een lied. Over een thema dat bij hen speelt, of gewoon voor de lol. Wij zorgen voor een ervaren regisseur, die samen met spelcoaches en een muzikant de groep(en) begeleidt.

Games

meer

Spelenderwijs leren in competitie met je collega's? In een game doorloop je meerdere situaties die je in de werkelijkheid ook  tegenkomt:  hoe pak je het aan; wat zijn de stappen; met wie overleg je? Je werkt in een team en acteurs spelen de tegenrollen. De game wordt speciaal voor jouw organisatie op maat gemaakt.

Snelkookpan

meer

Weinig tijd maar wil je wel iedereen laten oefenen? Wij kennen veel werkvormen die dat mogelijk maken. Denk ook eens aan een in-house acteur, of een strippenkaart voor deelnemers.

Tandem-trainen

meer

Team Up! De kennis van jou als trainer gekoppeld aan de creatieve aanpak van een training-actor. Als tandem bedienen jullie individuele leervragen van deelnemers, ieder vanuit je eigen expertise. Vergroot je impact. Train in Tandem!

 

Model op de vloer

meer

Hoe krijg je een model snel bij je deelnemers tussen de oren? Door het op de grond te leggen! Markeer het met tape op de vloer en onze acteur verkent met de deelnemers spelenderwijs alle uithoeken van het model. Zeer geschikt om b.v. De Roos van Leary of Insights te laten ervaren.

Model op de vloer kan als losse workshop of als onderdeel van een training.

Niveau-leren

meer

Hoe komt de boodschap het beste over? Laag niveau:  simpel spel, eenvoudige feedback. Hoog niveau: uitdagend spel en genuanceerde feedback. En alles wat daar tussen zit. Een aantal acteurs kan alles, een aantal is echt gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep of onderwerp. Daarom hebben we business acteurs die de taal van managers of ICT-ers spreken, maar ook acteurs die een kei zijn in communicatie met bv stadswachten of mensen die op een sociale werkplaats werken. 

Impact vergroten

meer

Hoe zorg je dat deelnemers een ervaring hebben die beklijft? Vergroot de impact van je training door inhoudelijke elementen af te wisselen met praktische, inzichtgevende oefeningen. Of schud ze wakker met een fijne energizer. Onze trainingsacteurs hebben een rugzak vol werkvormen en oefeningen; het zou zonde zijn als je daar niet maximaal gebruik van maakt!

Ik werk met verschillende acteursbureaus, maar bij Kapok is het altijd goed.

onze referenties

lees meer reacties van klanten

Contact

020-4221323

kapok@kapok.nl

Winthontstraat 3-5

1013 BR Amsterdam

Dit zeggen klanten

Afgelopen woensdag waren jullie sterk. Misschien nog wel beter dan vorig jaar. Ik vond met name de Block-Chain scene erg goed uitgewerkt. Muzikaal zeer goed ondersteund. Dat het onderwerp digitalisering en transparantie gierend uit de bocht kan vliegen is goed overgekomen. Er is voor ons nog werk aan de winkel!

Iets vragen of zeggen?