Skip to main content
XS SM MD LG XL XXL XXXL

FAQ

Online

We zijn er specialist in! En er kan meer dan je denkt: we verzorgen niet alleen online trainingen, maar ook online teamsessies, online bedrijfsuitjes en online brainstormsessies. Ontdek wat er allemaal online kan. 

Trainingsacteurs

Volop! We trainen b.v. de mensen die het contactonderzoek doen namens de GGD: pittige gesprekken met veel weerstand en emoties. En we doen zelfs agressietrainingen online, want ook online kun je als acteur impact maken. We hebben 40 acteurs ingewerkt op online trainen: ze beheersen meerdere platforms en meer dan 30 online werkvormen. Want ook online willen we dat trainingen gevarieerd zijn.

  • snel
  • effectief
  • korte tijdslots
  • maatwerk

Een week van te voren is voor ons lange termijn! Zelfs een dag is prima. Natuurlijk: hoe eerder je boekt, hoe makkelijker wij de ideale match kunnen maken. Maar omdat onze pool uit meer dan 100 acteurs bestaat, lukt het eigenlijk altijd.

Gemiddeld € 380 per dagdeel. Maar we hebben ook beginnende acteurs voor € 260. En skillscoaches voor € 650; alles hangt af van de expertise en ervaring die je zoekt. Bel ons, dan kijken we welke acteur het beste bij jou -en je vraag- past. (deze prijzen zijn exclusief reiskosen en 9% btw)

Daar hebben we iets voor gemaakt: onze keuzehulp! Die helpt je stap voor stap met beslissen. Maar nog makkelijker is bellen; dan doen we het samen.

Zeker: van een grappige butler tot een fake professor en van een muzikaal intermezzo tot cabaret: we hebben (bijna) alles in huis.

Om misverstanden te voorkomen, werken wij zo transparant mogelijk. Als je bij ons informatie opvraagt, krijg je een heldere offerte en als je een acteur boekt, krijg je een akkoordverklaring (zonder kleine letters). En na afloop ontvang je een kloppende factuur.  

Skillslabs

Skillslabs hebben zes unieke kenmerken:

  1. Max 6 deelnemers; iedereen doet continu mee.
  2. Focus op 1 skill.
  3. Piecemeal learning - het leren gaat in kleine stapjes, deelnemers boeken continu succes.
  4. Fun - wie lacht leert beter.
  5. Ervarend leren - geen death by powerpoint, maar leren door te doen en te doen.
  6. Skillscoach - trainer en acteur ineen.

Ze zijn je basisuitrusting, je noodrantsoen, de 5 dingen die meeneemt als je de jungle in gaat. Wie beroepsmatig gesprekken voert waarbij er iets op het spel staat, wil deze essentiële vaardigheden paraat hebben. Die skills komen je niet aanwaaien, die moet je 1 voor 1 oefenen. En blijven oefenen; use it o lose it

Nooit langer dan 4 uur, en online 3. Het kan ook korter, maar we gaan niet haasten: in overleg bepalen we wat we wel en niet behandelen.

Zeker. Vaak doen we een combinatie van meerdere skillslabs op 1 dag, bv in 3 sessies van 2,5 uur. Vermoeiend, maar zeer krachtig.

Inmiddels wel: we hebben hard gewerkt om de skillslabs om te bouwen naar online vormen met dezelfde impact. En het grappige is: sommige oefeningen werken online misschien nog wel beter dan live!

Bedrijfstheater

Onze projectleider, Karin Bessems, vraagt je het hemd van het lijf over aard en doel van je bijeenkomst. Ze schetst mogelijkheden en geeft een prijsindicatie. Als je enthousiast wordt, maakt zij een afspraak voor een intake met één van onze programmamakers.

Vooraf geven we een prijsindicatie, want we willen niet dat je voor verrassingen komt te staan. Onze programmamaker komt langs om te onderzoeken welke theaterinterventie het best past bij je vraag. Op basis daarvan maken wij een definitieve offerte, zodat je precies weet wat eea gaat kosten. En terwijl de projectleider alle praktische zaken regelt, zoekt de programmamaker een rustig hoekje om te gaan schrijven.

Dat was voor ons ook de vraag: hoe raak je mensen online in hun hart en hun buik? Inmiddels hebben we meerdere krachtige vormen van Online Bedrijfstheater gevonden. 

De briefing houdt niet na één keer op: onze programmamaker blijft steeds in overleg met jou bouwen aan het programma. Er wordt net zo lang ontwikkeld en geschreven tot iedereen tevreden is. Daarna gaat de programmamaker met de acteurs en de muzikant repeteren.

Wij maken al onze interventies in co-creatie. Het gaat om maatwerk en daar hebben we jouw input bij nodig. Zowel tijdens het ontwerpen als tijdens de repetities, wanneer we de rollen op scherp zetten. Pas als alle ins & outs zijn doorgenomen en alles naar wens is, is iedereen klaar voor de uitvoering.

Onze voorstellingen schudden de boel op en maken van alles los: mensen worden geraakt, laten het achterste van hun tong zien en komen heel vaak met prachtige suggesties ter verbetering. Dat verdient een vervolg. Sterker nog, als je er niets mee doet, keert het zich tegen je. Daarom plannen we altijd een evaluatiegesprek, om onze observaties met je te delen en om mee te denken over vervolgacties die jij kunt ondernemen -al dan niet met ons erbij.

Academy

Mail ons op kapok@kapok.nl of bel ons op 020 4221323

In onze Academy hebben we een prachtig aanbod van workshops en trainingen voor 'externen'. 

Algemeen

We zijn alle werkdagen geopend en bereikbaar van 8.30 tot 18.00 uur. Na Corona ontvangen we je graag weer live voor een kopje koffie, maar tot die tijd doen we het met mail, telefoon en beeldbellen. Hoe dan ook, we staan je altijd direct te woord. En buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via ons noodnummer.

Ook al houden wij onze acteurspoule zo compact en persoonlijk mogelijk, je kunt altijd een sollicitatie mailen naar kapok@kapok.nl. Sluit je CV met NAW gegevens en een recente foto bij en zet duidelijk 'sollicitatie' in de onderwerpregel van je e-mail. Af en toe organiseren we een kennismakingsbijeenkomst, waarvoor je dan wellicht uitgenodigd wordt.

In onze privacy verklaring lees je hoe we omgaan met jouw gegevens.

Dit zeggen klanten

Wil graag laten weten dat de energie die jullie gisteren zo mooi naar boven wisten te krijgen, vandaag nog over de vloer zindert!

Dank voor de mooie samenwerking gisteren met resultaat: .... een heel mooi initiatief, en heel gewoon vanuit de medewerkers!

Die acteurs van (..een ander acteursbureau..) komen een toneelstukje spelen, maar de acteurs van Kapok - dat zijn de gesprekspartners die ik zoek.

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323